Uppsala konstmuseum

Alla skolor och förskolor och skolor i Uppsala kommun är välkomna på visning av utställningar och skapande arbete i verkstan utan kostnad. Kommer du från en skola utanför kommunen tar vi en mindre avgift för besöket.

På tre våningar i Uppsala slott visar konstmuseet utställningar med modern och samtida konst, nationell och internationell, med perspektiv från Uppsala till det globala.

Besök oss

För bokning av visning och verkstan gäller specifika datum och tider. Enbart visning bokas utifrån klassens önskemål om dag och tid. Besöken är kostnadsfria för alla skolor och förskolor i Uppsala kommun.

Visning och verkstad

Besöken består av 45 minuters visningar. Tillsammans med en erfaren pedagog övar ni bildseende och utvecklar språket genom tankar och begrepp med hjälp av konsten.

Visningarna kan kombineras med 45 minuters skapande i verkstan. Under passen i verkstan lär vi oss genom praktiskt arbete. Vi inspireras av konstnärliga tekniker, frågeställningar i utställningarna och metoder för visuell kommunikation. Vi arbetar ofta tillsammans i grupp.