Läsår 22/23 F-9 Upplev Biotopia på egen hand

  • Museer
  • Djur & natur
  • Naturvetenskap
  • Natur

Biotopia erbjuder en naturvetenskaplig upplevelse för alla åldrar. Här kan barn och ungdomar upptäcka Upplands spännande natur. Den analoga och digitala världen möts i en inspirerande blandning. 

Naturpedagogen i Biotopias receptionen välkomnar klassen och ger en kort introduktion vid ert besök på egen hand i museet. Hen svarar också på frågor eller bistår på annat sätt under ert besök. Ta gärna med er egna frågeställningar eller arbetsuppgifter annars kan ni lära känna djuren närmare genom våra kryss: Kryssa Fåglar & Kryssa Däggdjur. 

Våra fem dioramor på övervåningen visar djur i olika naturmiljöer där eleverna själva kan interagera med surfplattor för att få fram fakta om djuren. Till varje diorama hör en ljus- och ljudberättelse som hjälper till att levandegöra miljön. På nedervåningen finns ett lab, ett akvarium med fiskar från Fyrisån, en lekhörna för de yngsta, ett bibliotek med naturfilm, poddhörna och böcker om djur och natur. Här finns all information om Biotopias utställningar.

Det går bra att äta medhavd matsäck eller fika vid borden på nedervåningen. Meddela Biotopia om ni planerar att stanna och äta lunch i samband med ert besök.

Hittar du inte en tid som passar för din grupp eller är allt fullbokat? Kontakta oss så ser vi om vi kan skapa plats för er! 018-727 63 70, biotopia@uppsala.se..