Läsår 22/23 Åk 1-9 Guidning på Biotopia

  • Museer
  • Djur & natur
  • Miljö
  • Vetenskap/samhälle
  • Naturvetenskap
  • Natur

Varför bråkar orrar och vad är så speciellt med gölgrodan? Varför flyttar vissa fåglar på vintern och hur går det till när man spårar lodjur? Följ med en av Biotopias guider till Fågelsjön, Skogen, Vinterlandskapet, Skärgården och Älgens rike på myren. Här kan du se våra 5 utställningsmiljöer

Under en guidad tur på Biotopia får eleverna bekanta sig med flera olika naturtyper samt de arter som lever i dessa olika ekosystem. Vi vill ge ökad kunskap och förståelse om biologi, naturvetenskap och miljömedvetenhet. Samtidigt vill vi väcka elevernas nyfikenhet inför naturen och livet. Det kan gälla såväl gölgrodans, lodjurets, hoppkräftans, havsörnens eller människans liv. Med guidningen hoppas vi kunna belysa värdet av Upplands natur och skapa en vilja att agera för en hållbar utveckling.

En guidning på Biotopia tar ca 1 h i anspråk och anpassas efter elevernas ålder och förkunskaper. Meddela oss gärna innan ert besök om det är något speciellt djur eller ämnesområde ni vill att vi ska ta upp eller belysa extra. 

Det är bra om ni har lite tid innan guidningen startar att klä av er och besöka toaletten. Det går mycket bra att äta medhavd frukt eller mellis på museet. Ni får även gärna ta tid efter guidningen att gå runt och titta på egen hand, arbeta med arbetsmaterialet Kryssa däggdjur och fåglar samt att äta medhavd lunch. Meddela oss vilken tid ni kommer och går. Museet öppnar kl 9. 


Kontakta oss för mer information: biotopia@uppsala.se / 018-727 6370. Hittar du inte en tid som passar för din grupp eller är allt fullbokat? Skicka en förfrågan till oss så ser vi om vi kan skapa plats för er!