VT 23 Åk 4-9: Utedag Hjälstaviken - Fågelskådning och naturvandring

Följ med på en vandring utmed en av Upplands bästa fågelsjöar - Naturreservatet Hjälstaviken! Sträckan vi vandrar är ca 4 km och går längs med den sydvästra delen av sjön. På vägen stannar vi vid Fågeltornet och skådar fågel. Eleverna får låna egna handkikare för att komma ännu lite närmare fåglarna och leta efter några vanliga arter. Vandringen fortsätter sedan runt den södra änden av sjön fram till gömslet, på vägen stannar vi för att lyssna och titta på vad som finns runtomkring. På vägen hinner vi med både fika/frukt stopp vid fågeltornet och lunchpaus (med medhavd fika/matsäck) i en sluttning med utsikt över sjön.

Vandringen görs över en hel skoldag (minimum 4 timmar) med abonnerad naturbuss som ni bokar själva från och till er skola. Läs mer om naturbussen och hur du bokar på pedagog Uppsala.

Vandringen startar vid Hjälstavikens parkeringsplats i Hårby, så boka att bussen släpper av er där. Upphämtningen blir sedan vid vid parkeringen vid Jungfrulunden. En överblick över området och parkeringarna kan man se på Hjälstaviken i Naturkartan

Kontakta oss om du har frågor om aktiviteten: biotopia@uppsala.se / 018-727 6370

Bokningsbar från april 2023