Evolutionsmuseet

Möt ditt ursprung i utställningen om människans evolution. Titta på Nordens största samling av äkta dinosaurieskelett. Lär känna Sveriges fåglar och Galapagosöarnas darwinfinkar.

Evolutionsmuseet är ett klassiskt naturhistoriskt museum för djurälskare och dinosauriefantaster i alla åldrar. Museet har ett hus fullt med fossil och mineral och ett med vår tids djur från hela världen.

Museets samlingar har byggts upp av forskare vid Uppsala universitet från 1600-talet och framåt. Sammanlagt utgörs de av mer än 5 miljoner föremål.


Vår visningsverksamhet

Evolutionsmuseet erbjuder ett brett program av visningar för både skolor och privata grupper. Vi anpassar nivån på våra visningarna efter din grupp. Berätta gärna om särskilda önskemål innan besöket.

För att boka en visning, ring 018-471 2739 eller maila info@em.uu.se minst en vecka i förväg. Vi genomför visningar tisdagar-fredagar kl. 9-16.

Visningar för lågstadiet till vuxna är mellan 45-60 minuter och kostar 400 kronor. Maxantal 30 personer.
Visningar för förskolegrupper är cirka 30 minuter långa och kostar 200 kronor. Maxantal 15 personer.

Ni kan även boka ett besök på egen hand. Besöket är då gratis. Besök på egen hand måste även de bokas in. Vi tar emot besök på egen hand måndagar-fredag 09-16.