Uppsala linneanska trädgårdar

Linnéträdgården och Botaniska trädgården är tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård. Linnés Hammarby (öppet maj-september), Carl von Linnés sommarbostad, är en unik 1700-talsmiljö och ett grönskande utflyktsmål söder om Uppsala. De linneanska trädgårdarna är en del av Uppsala universitet

I 350 år har de linneanska trädgårdarna kombinerat botanik och hortikultur till en skön och lärorik blandning. Det var här som Olof Rudbeck, Carl von Linné och Carl Peter Thunberg undervisade och bedrev sin forskning.

Vi har visningar som passar alla åldrar, från barn i förskolan till ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Det kan handla om att beskriva växter, ta reda på var smaken i choklad, vaniljglass och kanelbullar kommer från eller hur evolutionen fungerar. Vi anordnar även andra aktiviteter för skola och förskola som plantering, utställningar, musik och dans.

Ni kan också besöka våra självguidande stigar. Linné Online är en webbresurs för elever och lärare på högstadium och gymnasium som vill lära sig mer om Linné och hur modern forskning knyter an till hans arbete.

Läs mer om våra skolvisningar här
Folder med skolvisningar: Ladda ner

Kontakt:
Epost: bokning@botan.uu.se
Telefon: 018 - 471 28 38 (mån-fre 9.30-11.30)